AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Agapornis Fišerův
  • Latinský název
  • Agapornis Fischeri

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:papoušci
Čeleď:papouškovití
Druh:agapornis fišerův

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 14 do 15 cm
  • Hmotnost:
  • od 42 do 58 g

Biologická data

  • Délka života:
  • od 15 do 25 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen
  • Populace:
  • 290000-1000000 ks

Facebook

Agapornis Fišerův

Agapornis Fišerův
(Agapornis Fischeri)

Popis zvířete

Agapornis Fišerův se vyskytuje v severní Tanzánii a Jižní Keňi. Obývá travnaté savany s řídkými porosty stromů v nadmořských výškách 1 100 až 2 200 metrů. Hnízdí v dutinách stromů, ale i v různých otvorech budov 2-15 metrů nad zemí. Potravu vyhledává nejčastěji na zemi nebo v nízkých křovinách, občas působí škody farmářům na úrodě kukuřice či prosa.

Žije v párech nebo rodinných skupinách.