AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Amazoňan modrobradý
  • Latinský název
  • Amazona festiva

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:papoušci
Čeleď:papouškovití
Rod:amazoňan
Druh:amazoňan modrobradý

Váhy a míry

  • Délka:
  • 34 cm
  • Hmotnost:
  • od 300 do 400 g

Biologická data

  • Délka života:
  • od 25 do 50 let

Facebook

Amazoňan modrobradý

Amazoňan modrobradý
(Amazona festiva)

Poddruhy Popis zvířete

Amazoňan modrobradý se vyskytuje ve Venezuele, Guayaně, Brazílii, Ekvádoru, Kolumbii a Peru.

Živí se plody a květy keřů a stromů, semeny, mladými výhonky dřevin a pupeny.

Amaźoňané modrobradí žijí v párech, mimo dobu hnízdění se spojují do velkých hejn. Ve volné přírodě se dožívají 25 let, v lidské péči až 50 let.

V kterých českých ZOO je k vidění