AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Amazónek černouchý
  • Latinský název
  • Pionus menstruus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Řád:papoušci
Čeleď:papouškovití
Rod:amazónek
Druh:amazónek černouchý

Váhy a míry

  • Délka:
  • 27 cm

Facebook

Amazónek černouchý

Amazónek černouchý
(Pionus menstruus)

Popis zvířete

Amazónek černouchý (Pionus menstruus) je středně velký papoušek. Dorůstá 27 cm a je celý zelený s výjimkou modré hlavy s tmavou skvrnou po stranách a tmavého zobáku. Obývá zejména vlhké lesy v tropické a subtropické Jižní Americe a na jihu Střední Ameriky v rozmezí od Kostariky, Venezuely a Trinidadu po Bolívii a Brazílii. Je velmi hlučný, živí se různými plody a semeny a hnízdí v dutinách stromů, kam klade 3-5 bílých vajec, na jejichž inkubaci se podílí samotná samice.

Je populární také v zajetí.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii