AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Arassari pestrý
  • Latinský název
  • Pteroglossus torquatus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:šplhavci
Čeleď:tukanovití
Rod:arassari
Druh:arassari pestrý

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 43 do 48 cm

Facebook

Arassari pestrý

Arassari pestrý
(Pteroglossus torquatus)

Popis zvířete

Arassari pestrý (Pteroglossus torquatus) je velký pták z čeledi tukanovitých. Dorůstá 43-48 cm, je převážně tmavý s jasně červeným kostřcem, žlutou spodinou těla s výrazným tmavým pruhem a skvrnou, oranžovou neopeřenou kůží kolem očí a černo-žlutým zobákem. Žije ve vlhkých lesích na území Belize, Kolumbie, Kostariky, Ekvádoru, El Salvadoru, Guatemaly, Hondurasu, Mexika, Nikaraguy, Panamy a Venezuely. Žije v malých hejnech o 6-15 jedincích. Živí se převážně plody, ale požírá též hmyz či ptačí vejce. Hnízdí v dutinách stromů, kam klade 3 bílá vejce. Na jejich asi 16 denní inkubaci se pak podílí oba rodiče. Mláďata jsou opeřena ve věku asi 6 týdnů.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii