AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Aratinga zlatohlavý
  • Latinský název
  • Aratinga auricapilla

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:papoušci
Čeleď:papouškovití
Druh:aratinga zlatohlavý

Váhy a míry

  • Délka:
  • 30 cm
  • Hmotnost:
  • 150 g

Facebook

Aratinga zlatohlavý

Aratinga zlatohlavý
(Aratinga auricapilla)

Poddruhy Popis zvířete

Aratinga zlatohlavý obývá lesy, otevřené krajiny a savany. V oblasti Rio de Janeira má být vzácný, protože v těchto místech se značně změnila původní krajina.

V době hnízdění ho spatříme v párech nebo v rodinných skupinách, mimo toto období se sdružuje do menších hejn a migruje za potravou. Hnízdí v dutinách stromů. Jeho hlavní potravou jsou různá semena, ovoce, bobule a byliny. Spatříme ho i v kukuřičných plantážích a na obilních polích, kde působí značné škody.