AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Bažant Edwardsův
  • Latinský název
  • Lophura edwardsi

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:hrabaví
Čeleď:bažantovití
Podčeleď:bažanti
Druh:bažant edwardsův

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Bažant Edwardsův

Bažant Edwardsův
(Lophura edwardsi)

Popis zvířete

Bažant Edwardsův je ve volné přírodě vyhuben. Dříve obýval tropické deštné lesy jižního a středního Vietnamu, do 900 m.n.m.

Žije obvykle v páru. Samice snáší 4-7 vajec do hnízda na zemi, mláďata se líhnou po 22 dnech inkubace.

V kterých českých ZOO je k vidění