AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Bělozubka nejmenší
  • Latinský název
  • Suncus etruscus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:hmyzožravci
Čeleď:rejskovití
Rod:bělozubka
Druh:bělozubka nejmenší

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 35 do 48 mm
  • Délka ocasu:
  • od 24 do 29 mm
  • Hmotnost:
  • 2 g

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Bělozubka nejmenší

Bělozubka nejmenší
(Suncus etruscus)

Popis zvířete

Bělozubka nejmenší (Suncus etruscus) je savec z čeledi rejskovitých. Je to nejmenší známý savec podle hmotnosti. Nejmenší podle velikosti je netopýrek thajský (Craseonycteris thonglongyai).

Je rozšířen v jižní Evropě, Zakavkazsku, Turkmenistánu a Africe.

Popis

Váží přibližně 2 gramy. Délka hlavy a trupu je od 35 do 48 mm. Tělo má tmavé. Ocas měří 24 až 29 mm. Zuby jsou bílé.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii