AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Břehule africká
  • Latinský název
  • Riparia cincta

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:pěvci
Čeleď:vlaštovkovití
Rod:břehule
Druh:břehule africká

Facebook

Břehule africká

Břehule africká
(Riparia cincta)

Popis zvířete

Břehule africká (Riparia cincta) je největším druhem rodu břehule (Riparia). Na rozdíl od ostatních druhů rodu není koloniálně žijící. Hnízdí však rovněž v norách, cca 60-90 cm dlouhých. Je cca 15-17 cm dlouhá, shora hnědá, s bílým proužkem přes oko. Spodina těla je bílá, s hnědým páskem před hruď. Od naší břehule říční se odlišuje čtvercovitým ocasem. Většinou navíc nebývá viděna ve větších hejnech.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii