AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Čáp pestrý
  • Latinský název
  • Ciconia stormi

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:brodiví
Čeleď:čápovití
Druh:čáp pestrý

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 75 do 91 cm

Stav ohrožení

  • Ohrožen
  • Populace:
  • 100 - 500 ks

Facebook

Čáp pestrý

Čáp pestrý
(Ciconia stormi)

Popis zvířete

Čáp pestrý (Ciconia stormi) je ohroženým druhem ptáka, jehož světová populace není větší než 500 jedinců.

Vyskytuje se v oblasti Maljsie, Indonésie (Borneo, Sumatra) a v nejjižnější části Thajska.

Jedná se o monotypický druh.