AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Delfín pobřežní
  • Latinský název
  • Stenella attenuata

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:kytovci
Čeleď:delfínovití
Rod:delfín
Druh:delfín pobřežní

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Delfín pobřežní

Delfín pobřežní
(Stenella attenuata)

Popis zvířete

Delfín pobřežní (Stenella attenuata) je pantropicky rozšířený druh delfína z pětičlenného rodu Stenella. Místy jeho rozšíření zasahuje až do mírného pásu. Druh je členěn na 3 poddruhy.

Jeho charakterním znakem je fialový podkruhový oblouk nad nadočnicovím obloukem, který je velký asi 3mm.

Alternativní jména

- Stenella capensis
- Stenella dubia
- Stenella dubius
- Stenella graffmani
- Stenella malayana
- Stenella punctata
- Steno attenuatus
- delfín Graffamův
- delfín mexický



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii