AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Drop šedotemenný
  • Latinský název
  • Eupodotis afraoides

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:krátkokřídlí
Čeleď:dropovití
Rod:drop
Druh:drop šedotemenný

Váhy a míry

  • Výška v kohoutku:
  • 50 cm

Facebook

Drop šedotemenný

Drop šedotemenný
(Eupodotis afraoides)

Popis zvířete

Drop šedotemenný (Eupodotis afraoides) je velký pták z čeledi dropovitých. Dorůstá 50 cm a má převážně černé opeření se světlým, černě vzorovaným hřbetem, ocasem a temenem, bílou skvrnou na hlavě, žlutými končetinami a výrazným bílým pruhem na hrudi, který se táhne až na zadní stranu krku. K životu vyhledává především otevřené louky, stepi a křovinaté oblasti na území Angoly, Botswany, Lesota, Namibie a Jihoafrické republiky.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii