AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Holoubek tamburínový
  • Latinský název
  • Turtur tympanistria

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:měkkozobí
Čeleď:holubovití
Rod:holoubek
Druh:holoubek tamburínový

Facebook

Holoubek tamburínový

Holoubek tamburínový
(Turtur tympanistria)

Popis zvířete

Holoubek tamburínový obývá oblast západní Afriky, a to i místa s nadmořskou výškou až 3200 m nad mořem.

Živí se semínky, plody, příležitostně hmyzem. Hnízdí téměř celoročně, každý pár potřebuje asi 2 - 3 ha teritoria. Hnízdo měří asi 9 cm v průměru.

V kterých českých ZOO je k vidění