AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Holub Bartlettův
  • Latinský název
  • Gallicolumba crinigera

Známé také jako

  • holub rudoprsý

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:měkkozobí
Čeleď:holubovití
Druh:holub bartlettův

Váhy a míry

  • Délka:
  • 30 cm
  • Hmotnost:
  • od 180 do 250 g

Facebook

Holub Bartlettův

Holub Bartlettův
(Gallicolumba crinigera)

Popis zvířete

Holub rudoprsý žije v párech v lesních oblastech několika filipínských ostrůvků. V přírodě obývá velmi malé území, kde je ohrožený ničením přirozených lesních porostů.

Rozmnožování

Snáší pouze jedno vejce, v sezení se střídají oba rodiče. Mládě se líhne po 15 - 17 dnech, za dva týdny vylétne z hnízda a osamostatňuje se v 6 - 8 týdnech.

V kterých českých ZOO je k vidění