AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Holub guinejský
  • Latinský název
  • Columba guinea

Známé také jako

  • Holub skvrnitý

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:měkkozobí
Čeleď:holubovití
Druh:holub guinejský

Biologická data

  • Počet mláďat:
  • 1-3

Stav ohrožení

  • Neohrožen

Facebook

Holub guinejský

Holub guinejský
(Columba guinea)

Popis zvířete

Holub guinejský obývá deštné pralesy a celou Afriku jižně od Sahary. Hnízdí především na skalách a dokáže se přizpůsobit. Vychovává 1-3 mláďata.

Jeho příbuznými jsou doupňák, hřivnáč i holub skalní, jehož domestikací vznikli domácí holubi.

V kterých českých ZOO je k vidění