AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Holub královský
  • Latinský název
  • Ptilinopus regina

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Řád:měkkozobí
Čeleď:holubovití
Druh:holub královský

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 22 do 24 cm
  • Hmotnost:
  • od 85 do 125 g

Facebook

Holub královský

Holub královský
(Ptilinopus regina)

Popis zvířete

Holub královský obývá tropické pobřežní pralesy a monzunové lesy, kde žije v párech. Ve východní Austrálii sezónně migruje z jihu na sever. Patří mezi tzv. plodožravé holuby, živí se předevčím ovocem, plody a různými bobulemi.

Rozmnožování

Samice snáší do nedbale upraveného hnízda jediné vejce. Mládě se líhne po 16 - 18 dnech, hnízdo opouští do dvou týdnů a ve třech týdnech již umí létat.

V kterých českých ZOO je k vidění