AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Hraboš sněžný
  • Latinský název
  • Microtus nivalis

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:hlodavci
Čeleď:myšovití
Rod:hraboš
Druh:hraboš sněžný

Váhy a míry

  • Délka:
  • 12 cm
  • Délka ocasu:
  • 8 cm

Facebook

Hraboš sněžný

Hraboš sněžný
(Microtus nivalis)

Popis zvířete

Hraboš sněžný (Microtus nivalis) je hlodavec, jehož tělo měří asi 12 cm a ocas 7 cm. Žije v horách, typicky nad hranicí lesa (1100 m n. m. a více), například v Alpách a Vysokých Tatrách.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii