AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Hulman běločelý
  • Latinský název
  • Presbytis frontata

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:primáti
Čeleď:kočkodanovití
Druh:hulman běločelý

Váhy a míry

  • Hmotnost:
  • od 5,5 do 6,5 kg

Facebook

Hulman běločelý

Hulman běločelý
(Presbytis frontata)

Popis zvířete

Hulmán běločelý (Presbytis frontata) se vyskytuje v oblasti Indonesie, na ostrově Kalimantan. Živí se listím, peckami plodů, semeny a květy palem.

Mláďata mají po narození sněhobílou barvu. Postupně zešediví. Pozůstatek z mládí je bílá skvrna na obličeji. Skvrny na čele mají rozmanitý tvar a dají se podle nich dobře rozlišovat konkrétní jednotlivci.