AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Husa labutí
  • Latinský název
  • Anser cygnoides

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:vrubozobí
Čeleď:kachnovití
Rod:husa
Druh:husa labutí

Váhy a míry

  • Rozpětí křídel:
  • 162 cm
  • Hmotnost:
  • od 2,8 do 3,5 kg

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Husa labutí

Husa labutí
(Anser cygnoides)

Popis zvířete

Husa labutí (Anser cygnoides) je druh husy volně žijící v některých částech Asie. Do Evropy byla dovezena v první polovině 20. století a vysazována jako lovný pták. V Asii už tisíciletí domestikována.

Popis

Samec váží až 3,5 kilogramu, samice 2,8-3,3 kilogramu. Rozpětí křídel je až 162 centimetrů. Barva peří hnědá a bílá. Hnízdění začíná na konci dubna až v květnu. Husa snáší 5 až 8 vajec, inkubační doba je 28 dní.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění