AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Husice andská
  • Latinský název
  • Chloephaga melanoptera

Známé také jako

  • husa andská

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:vrubozobí
Čeleď:kachnovití
Druh:husice andská

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 70 do 80 cm
  • Hmotnost:
  • od 2,7 do 3,6 kg

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Husice andská

Husice andská
(Chloephaga melanoptera)

Popis zvířete

Husice andská žije v párech nebo menších hejnech ve vysokohorských oblastech And v okolí jezer a v bažinatých oblastech ve výškách nad 3 300 m n. m. Často žije také v blízkosti sněžných polí a v zimě sestupuje do nížin.

Rozmnožování

Hnízdí v blízkosti vod nebo mokřadů, samice snáší 5 - 10 vajec, na kterých sedí 30 dnů. Mláďata umí létat do 3 měsíců a dospívají ve 2 - 3 letech.

V kterých českých ZOO je k vidění