AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Husice orinocká
  • Latinský název
  • Neochen jubatus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:vrubozobí
Čeleď:kachnovití
Druh:husice orinocká

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 61 do 66 cm
  • Hmotnost:
  • 1,25 kg

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Husice orinocká

Husice orinocká
(Neochen jubatus)

Popis zvířete

Husice orinocká žije skrytě v tropických pralesích v okolí řek, na vlhkých savanách a mokřadech. Mimo období hnízdění se sdružuje do hejn až o 20 jedincích.

Přestože je rozšířená na velkém území, vyskytuje se poměrně řídce. V některých oblastech je ohrožena nadměrným lovem.

Hnízdí v párech, samice snáší do peřím vystlaného hnízda ve stromových dutinách 6 - 10 vajec, na kterých sedí 30 dnů.

V kterých českých ZOO je k vidění