AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Husička dvoubarvá
  • Latinský název
  • Dendrocygna bicolor

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:vrubozobí
Čeleď:kachnovití
Rod:husička
Druh:husička dvoubarvá

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 48 do 53 cm

Facebook

Husička dvoubarvá

Husička dvoubarvá
(Dendrocygna bicolor)

Popis zvířete

Husička dvoubarvá (Dendrocygna bicolor), občas uváděna také pod názvem husička bažinná, je 48–53 cm velký vrobozobý pták žijící na sladkovodních vodních plochách s hustou vegetací u břehů na pobřezí Spojených států, ve Střední a Jižní Americe, subsaharské Africe a na Indickém subkontinentě. Je převážně kaštanově hnědá s tmavo-rudým opeřením na hřbetě a křídlech a šedým zobákem a končetinami. Hnízdí v hustých, nejčastěji rákosových porostech, v jedné snůšce bývá 8-12 vajec. Občas k hnízdění využívá i dostatečně velké stromové dutiny či opuštěná hnízda jiných ptáků.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění