AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Hysterocrates hercules
  • Latinský název
  • Hysterocrates hercules

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:členovci
Podkmen:klepítkatci
Třída:pavoukovci
Řád:pavouci
Čeleď:sklípkanovití
Druh:hysterocrates hercules

Váhy a míry

  • Délka:
  • 8 cm

Facebook

Hysterocrates hercules

Hysterocrates hercules
(Hysterocrates hercules)

Popis zvířete

Hysterocrates hercules je africký sklípkan žijící v pásu od Beninu přes Ghann, Kamerun do Nigérie.

Popis

Zbarvení je variabilní od světle rezavé, přes hnědou až po temně černou. Dosahuje velikosti až 8 cm.

V zajetí je nejčastěji chovaným sklípkanem rodu Hysterocrates. Patří mezi zemní hrabavé sklípkany žijící ve vyhrabaných norách. Není příliš útočný, ale některé exempláře být mohou. Při kousnutí je nutné vyhledat lékařskou pomoc, jelikož tento druh má silný jed, který může být zdraví nebezpečný.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii