AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Ibis etiopský
  • Latinský název
  • Bostrychia carunculata

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:brodiví
Čeleď:ibisovití
Rod:ibis
Druh:ibis etiopský

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 65 do 75 cm

Facebook

Ibis etiopský

Ibis etiopský
(Bostrychia carunculata)

Popis zvířete

Ibis etiopský (Bostrychia carunculata) se vyskytuje, jak již jeho české druhové jméno napovídá, v oblasti Etiopie. Obývá Etiopskou vysočinu ve v nadmořské výšce mezi 1500 a 4100 m. Hnízdí v období od března do prosince, většinou na stromech či keřích skalních úbočí. Snáší 2 - 3 vejce.

Ibis etiopský se živí převážně hmyzem, který sbírá ve skupinách.

Jedná se o monotypický druh, dosahuje délky do 75 cm.