AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Ibis jihoafrický
  • Latinský název
  • Geronticus calvus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:brodiví
Čeleď:ibisovití
Rod:ibis
Druh:ibis jihoafrický

Váhy a míry

  • Délka:
  • 80 cm

Facebook

Ibis jihoafrický

Ibis jihoafrický
(Geronticus calvus)

Popis zvířete

Ibis jihoafrický (Geronticus calvus) se vyskytuje na území jihovýchodní Afriky. Hnízdí v menších koloniích na skalách. Většinou snáší 2-3 vejce a inkubační doba je 21 dní. Jedná se o monotypický druh.