AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Jaguár americký
  • Latinský název
  • Panthera onca

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:šelmy
Čeleď:kočkovití
Druh:jaguár americký

Váhy a míry

  • Výška v kohoutku:
  • od 67 do 76 cm
  • Délka:
  • od 1,62 do 1,83 m
  • Délka ocasu:
  • 75 cm
  • Hmotnost:
  • od 36 do 160 kg

Biologická data

  • Délka březosti:
  • od 93 do 105 dnů
  • Počet mláďat:
  • 2 - 4
  • Délka života:
  • od 12 do 23 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Jaguár americký (fotogalerie)

Jaguár americký
Hodnocení fotografie:
Fuj!Wow!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hodnotilo: 34 uživatelů
Průměrné hodnocení: 4.44

Na fotografii: Jaguár americký
Zdroj: www.animalias.com
Popis fotky: Jaguár americký v ZOO Hodonín 2012