AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Kakadu Goffinův
  • Latinský název
  • Cacatua goffini

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:papoušci
Čeleď:papouškovití
Druh:kakadu goffinův

Váhy a míry

  • Délka:
  • 32 cm
  • Hmotnost:
  • od 300 do 450 g

Facebook

Kakadu Goffinův

Kakadu Goffinův
(Cacatua goffini)

Popis zvířete

Kakadu Goffinův je jedním z nejmenších kakaduů, vyskytuje se výhradně na souostroví Tanimbar v blízkosti Nové Guineje.

V kterých českých ZOO je k vidění