AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Kapybara
  • Latinský název
  • Hydrochoerus hydrochaeris

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:hlodavci
Podřád:dikobrazočelistní
Čeleď:kapybarovití
Podčeleď:kapybara
Druh:kapybara

Váhy a míry

  • Výška v kohoutku:
  • 50 cm
  • Délka:
  • od 1 do 1,3 m
  • Hmotnost:
  • od 60 do 80 kg

Biologická data

  • Délka březosti:
  • od 5 do 5,5 měsíců
  • Počet mláďat:
  • 2 - 8
  • Délka života:
  • od 8 do 12 let

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Kapybara (fotogalerie)

Kapybara
Hodnocení fotografie:
Fuj!Wow!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hodnotilo: 92 uživatelů
Průměrné hodnocení: 6.27

Na fotografii: Kapybara
Zdroj: Jiří Hladík, www.jhl.cz
Popis fotky: Kapybara, ZOO Zlín 2014