AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Kasuár přílbový
  • Latinský název
  • Casuarius casuarius

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:běžci
Řád:pštrosi
Čeleď:kasuárovití
Rod:kasuár
Druh:kasuár přílbový

Váhy a míry

  • Výška v kohoutku:
  • od 130 do 170 cm
  • Délka:
  • do 1,5 m
  • Hmotnost:
  • od 30 do 58 kg

Biologická data

  • Délka života:
  • 18 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Kasuár přílbový (fotogalerie)

 <<< Předchozí  všechny  Následující >>> 
Kasuár přílbový
Hodnocení fotografie:
Fuj!Wow!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hodnotilo: 39 uživatelů
Průměrné hodnocení: 3.9

Na fotografii: Kasuár přílbový
Zdroj: Jiří Hladík, www.jhl.cz
Popis fotky: Kauár přilbový v ZOO Praha 2009
 <<< Předchozí  všechny  Následující >>>