AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Klokan černonohý
  • Latinský název
  • Petrogale lateralis

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Podtřída:vačnatci
Řád:dvojitozubci
Čeleď:klokanovití
Rod:klokan
Druh:klokan černonohý

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 45 do 55 cm
  • Hmotnost:
  • od 4,25 do 5,5 kg

Facebook

Klokan černonohý

Klokan černonohý
(Petrogale lateralis)

Popis zvířete

Klokan černonohý (Petrogale lateralis) je středně velký skalní klokan, kterého lze lehce rozpoznat podle tmavých zadních nohou a černé špičky ocasu.

Výskyt

Je rozšířen v několika poddruzích v centrální Austrálii a v suché části západní Austrálie. Jeho anglické jméno ''Black-footed Rock-wallaby'' napovídá že obývá skalnaté oblasti.

Zajímavosti

Všichni skalní klokani žijí výhradně ve skalnatých oblastech, především jsou li protkané trhlinami a jeskyňkami. V nich se klokani přes den ukrývají před horkem a slunečním žárem. Skalní klokani jsou soumraková a noční zvířata, která večer vylézají ze skal, aby se napásla.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii