AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Klokan Parryův
  • Latinský název
  • Macropus parryi

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Podtřída:vačnatci
Řád:dvojitozubci
Čeleď:klokanovití
Rod:klokan
Druh:klokan parryův

Facebook

Klokan Parryův

Klokan Parryův
(Macropus parryi)

Popis zvířete

Klokan Parryův (Macropus parryi) je středně velký klokan. Poznáme jej zejména podle nápadné kresby v obličeji, podle dlouhého ocasu s černou špičkou a dále podle černých předních končetin.

Výskyt

Ve středním a jižním Queenslendu a v severovýchodním Novém Jižním Walesu. V Jižním Queenslandu se nachází až po západní výběžky Velkého předělového pohoří. V rovinné a kopcovité krajině s řídkými eukaliptovými lesy nebo ve stromových savanách.

Zajímavosti

Klokan Parryův patří k nejrozšířenějším klokanům obývajícím savany Queenslandu. Často ho vídáme ve stádech o 10 až 50 zvířatech. Ačkoliv hlavním obdobím jejich aktivity je noc, je možné je pozorovat při pastvě pozdě odpoledne nebo brzy ráno.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii