AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Koza bezoárová
  • Latinský název
  • Capra aegagrus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:sudokopytníci
Podřád:přežvýkaví
Čeleď:turovití
Rod:koza
Druh:koza bezoárová

Biologická data

  • Délka březosti:
  • 170 dnů
  • Počet mláďat:
  • 1

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Koza bezoárová

Koza bezoárová
(Capra aegagrus)

Popis zvířete

Koza bezoárová (Capra aegagrus) je rozšířený druh sudokopytníka, který se vyskytuje v rozmezí od Evropy a Malé Asie po střední Asii a Střední východ. Samice žijí ve volné přírodě ve skupinách, které mohou čítat až 500 členů, samci jsou samotáři. Březost u samic trvá průměrně 170 dnů a obvykle rodí jen jedno mládě.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění