AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Krtek východoamerický
  • Latinský název
  • Scalopus aquaticus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:hmyzožravci
Čeleď:krtkovití
Druh:krtek východoamerický

Váhy a míry

  • Délka:
  • 16 cm
  • Hmotnost:
  • 75 g

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Krtek východoamerický

Krtek východoamerický
(Scalopus aquaticus)

Popis zvířete

Krtek východoamerický (Scalopus aquaticus) je jeden z hojnějších amerických krtků.

Popis

Je černě, šedě nebo hnědě zbarvený, má lysý ocas a mimořádně široké přední tlapky.

Navzdory latinskému názvu a plovacím blánám mezi prsty zadních nohou není zvířetem vodním, naopak žádá suchou, lehkou, až písčitou půdu. Nory si hrabe těsně pod povrchem a krtiny vyhrnuje méně často než jiné druhy krtků.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii