AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Lachtan hřívnatý
  • Latinský název
  • Otaria flavescens

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:šelmy
Podřád:ploutvonožci
Čeleď:lachtanovití
Druh:lachtan hřívnatý

Váhy a míry

  • Délka:
  • 3 m
  • Hmotnost:
  • 350 kg

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Lachtan hřívnatý

Lachtan hřívnatý
(Otaria flavescens)

Popis zvířete

Lachtan hřívnatý (Otaria flavescens) je šelma z čeledi lachtanovití. Žije na západním, jižním a východním pobřeží Jižní Ameriky a také na Falklandách. Charakterizuje ho robustní hlava a hnědá srst Samec dorůstá až 3 m a až 350 kg. Od samice ho odlišíme díky mohutné hřívě na hlavě díky které se mu říká lvoun. Je to druh nemigrující, místo kde se rozmnožuje využívá po celý rok. Mláďata se poprvé seznamují s vodou poměrně brzy už ve dvou měsících života.

Kam do Zoo

V ČR ho chová Zoo Liberec a Zoo Lešná které ho již několikrát úspěšně odchovali.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění