AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Lasice dlouhoocasá
  • Latinský název
  • Mustela frenata

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:šelmy
Čeleď:lasicovití
Rod:lasice
Druh:lasice dlouhoocasá

Váhy a míry

  • Délka:
  • 26 cm
  • Délka ocasu:
  • 15 cm
  • Hmotnost:
  • 350 g

Facebook

Lasice dlouhoocasá

Lasice dlouhoocasá
(Mustela frenata)

Popis zvířete

Lasice dlouhoocasá (Mustela frenata) je šelma z rodu Mustela z čeledi lasicovitých.

Výskyt

Vyskytuje se na obou amerických kontinentech, od Kanady až po Peru a Bolívii. Lasice dlouhoocasá obývá biotopy tropický deštný les, tropický monzumový les, les mírného pásu, jehličnatý les, hory a vrchoviny.

Popis

Je to ve volné přírodě běžné zvíře, samotářské. Má tmavě hnědou barvu s bílým pruhem na břiše a černou špičkou na ocase. Dosahuje délky kolem 26 cm, délka ocasu 15 cm. Může vážit až 350 g.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii