AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Levhart africký
  • Latinský název
  • Panthera pardus pardus

Známé také jako

  • levhart berberský
  • levhart skvrnitý berberský
  • levhart etiopský
  • levhart skvrnitý etiopský
  • levhart jihoafrický
  • levhart skvrnitý jihoafrický
  • levhart kapský
  • levhart skvrnitý kapský
  • levhart konžský
  • levhart skvrnitý konžský
  • levhart senegalský
  • levhart skvrnitý senegalský
  • levhart somálský
  • levhart skvrnitý somálský
  • levhart súdánský
  • levhart skvrnitý súdánský
  • levhart východoafrický
  • levhart skvrnitý východoafrický
  • levhart zanzibarský
  • levhart skvrnitý zanzibarský

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:šelmy
Čeleď:kočkovití
Druh:levhart skvrnitý
Poddruh:levhart africký

Váhy a míry

  • Hmotnost:
  • od 35 do 60 kg

Facebook

Levhart africký

Levhart africký
(Panthera pardus pardus)

Popis zvířete

Levhart Africký (Panthera pardus pardus) se vyskytuje např. v Angole, Demokratické republice Kongo, Džibutsku, Etiopii, Gabonu, Gambii, Ghaně, Guinei, Jihoafrické republice, Kamerunu, Keňi, Mosambiku, Namibii, Nigérii, Středoafrické republice, Súdánu, Zambiei, Zimbabwe a dalších zemích.

Jeho velikost záleží hlavně na místě výskytu. Hmotnost samice bývá kolem 40kg, zatímco samec může vážit 60kg, někdy i více. Navzdory tomu populace z hor v Kapsku dosahují asi poloviční hmotnosti.