AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Lorikul modrobradý
  • Latinský název
  • Loriculus vernalis

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:papoušci
Čeleď:papouškovití
Druh:lorikul modrobradý

Váhy a míry

  • Délka:
  • 14 cm

Facebook

Lorikul modrobradý

Lorikul modrobradý
(Loriculus vernalis)

Popis zvířete

Lorikul modrobradý (Loriculus vernalis) je asi 14 cm velký, převážně zelený papoušek žijící v suchých lesích a v kulturní krajině v rozmezí od Indie po jihovýchodní Asii. Je částečně tažný. Živí se plody, semeny, pupeny a květy. Hnízdí v dutinách stromů, v jedné snůšce jsou 2-5 bílých vajec. Sedí na nich přibližně 20 dnů, mláďata pak hnízdo opouští po 33 dnech.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii