AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Mangusta tmavá
  • Latinský název
  • Crossarchus obscurus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:šelmy
Čeleď:promykovití
Druh:mangusta tmavá

Biologická data

  • Počet mláďat:
  • 2 - 4

Facebook

Mangusta tmavá

Mangusta tmavá
(Crossarchus obscurus)

Popis zvířete

Mangusy tmavé se vyskytují poblíž vod v lesích Západní Afriky, kde také hledají potravu. Někdy se za potravou vydají i na zemědělská pole. Žijí ve skupinách tvořených až 30 členy. Aktivují ve dne.

V kterých českých ZOO je k vidění