AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Mara stepní
  • Latinský název
  • Dolichotis patagonum

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:hlodavci
Podřád:dikobrazočelistní
Čeleď:morčatovití
Rod:mara
Druh:mara stepní

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 69 do 75 cm
  • Délka ocasu:
  • od 3,5 do 4,5 cm
  • Hmotnost:
  • od 9 do 16 kg
  • Rychlost:
  • 50 km/h

Biologická data

  • Délka březosti:
  • 3 měsíce
  • Počet mláďat:
  • 2 - 5
  • Délka života:
  • od 5 do 7 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Mara stepní (fotogalerie)

 <<< Předchozí  všechny  Následující >>> 
Mara stepní
Hodnocení fotografie:
Fuj!Wow!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hodnotilo: 30 uživatelů
Průměrné hodnocení: 4.57

Na fotografii: Mara stepní
Zdroj: Jiří Hladík, www.jhl.cz
Popis fotky: Mara stepní, ZOO Ohrada 2013
 <<< Předchozí  všechny  Následující >>>