AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Marabu africký
  • Latinský název
  • Leptoptilos crumeniferus

Známé také jako

  • čáp marabu

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:brodiví
Čeleď:čápovití
Rod:marabu
Druh:marabu africký

Váhy a míry

  • Výška v kohoutku:
  • 150 cm
  • Rozpětí křídel:
  • 3,2 m
  • Hmotnost:
  • 9 kg

Biologická data

  • Délka života:
  • 40 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Marabu africký (fotogalerie)

Marabu africký
Hodnocení fotografie:
Fuj!Wow!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hodnotilo: 25 uživatelů
Průměrné hodnocení: 4.76

Na fotografii: Marabu africký
Zdroj: Jiří Hladík, www.jhl.cz
Popis fotky: Marabu africký v ZOO Zlín 2008