AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Medvěd hnědý
  • Latinský název
  • Ursus arctos

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:šelmy
Podřád:psotvární
Čeleď:medvědovití
Rod:medvěd
Druh:medvěd hnědý

Váhy a míry

  • Výška v kohoutku:
  • od 87 do 126 cm
  • Délka:
  • od 2 do 4 m
  • Délka ocasu:
  • od 5 do 20 cm
  • Hmotnost:
  • od 100 do 800 kg
  • Rychlost:
  • 45 km/h

Biologická data

  • Délka březosti:
  • od 6 do 8 měsíců
  • Počet mláďat:
  • 1-4
  • Délka života:
  • od 20 do 50 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Medvěd hnědý (fotogalerie)

Medvěd hnědý
Hodnocení fotografie:
Fuj!Wow!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hodnotilo: 36 uživatelů
Průměrné hodnocení: 5.19

Na fotografii: Medvěd hnědý
Zdroj: Jiří Hladík, www.jhl.cz
Popis fotky: Medvěd hnědý v zoo Děčín 2006