AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Medvěd syrský
  • Latinský název
  • Ursus arctos syriacus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:šelmy
Čeleď:medvědovití
Druh:medvěd hnědý
Poddruh:medvěd syrský

Váhy a míry

  • Hmotnost:
  • 190 kg

Biologická data

  • Délka života:
  • od 15 do 20 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Medvěd syrský

Medvěd syrský
(Ursus arctos syriacus)

Popis zvířete

Medvěd syrský (Ursus arctos syriacus) je poddruh medvěda hnědého. Žije v Arménii, Abcházii, Kopet Dagu, Karabachu, Sýrii, Libanonu, Malé Asii a Íránu.

Je nejmenší ze všech hnědých medvědů, váží méně než 190 kg. Dožívá se věku 15-20 let. Dospělí samci mají velikost lebky mezi 30,3 a 39,4 centimetry. Barvu srsti má světlou.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii