AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Medvěd ušatý
  • Latinský název
  • Ursus thibetanus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Třída:savci
Řád:šelmy
Podřád:psotvární
Čeleď:medvědovití
Rod:medvěd
Druh:medvěd ušatý

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 140 do 180 cm
  • Hmotnost:
  • od 65 do 150 kg

Biologická data

  • Délka březosti:
  • od 6 do 7 měsíců
  • Počet mláďat:
  • 1-4
  • Délka života:
  • 25 let

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Medvěd ušatý (fotogalerie)

Medvěd ušatý
Hodnocení fotografie:
Fuj!Wow!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hodnotilo: 7 uživatelů
Průměrné hodnocení: 4.57

Na fotografii: Medvěd ušatý
Zdroj: Maria K.Chlebek
Popis fotky: Medvěd ušatý