AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Modruška tajgová
  • Latinský název
  • Tarsiger cyanurus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:pěvci
Čeleď:drozdovití
Rod:modruška
Druh:modruška tajgová

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Modruška tajgová

Modruška tajgová
(Tarsiger cyanurus)

Popis zvířete

Modruška tajgová (Tarsiger cyanurus) je malý pěvec z čeledi drozdovitých. Samec je nezaměnitelný - svrchu šedomodrý, s oranžovými boky a bílou spodinou. Samice a mladí ptáci jsou shora hnědí a zespodu bělaví, s modrou svrchní stranou ocasu a oranžovými boky. Nápadná je také šedá hruď a tváře v kombinaci s bílou bradou a kroužkem kolem oka. Hnízdí v severní Asii na západ po východní Finsko, zimuje v jihovýchodní Asii. Do západní Evropy zaletuje jen vzácně. V říjnu 2007 byla poprvé zjištěna také na území České republiky (u Volenic).



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii