AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Muntžak malý
  • Latinský název
  • Muntiacus reevesii

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Řád:sudokopytníci
Podřád:přežvýkaví
Čeleď:jelenovití
Rod:muntžak
Druh:muntžak malý

Váhy a míry

  • Délka:
  • 0,95 m
  • Hmotnost:
  • od 10 do 18 kg

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Facebook

Muntžak malý

Muntžak malý
(Muntiacus reevesii)

Popis zvířete

Muntžak malý (Muntiacus reevesii) je drobný jelenovitých savec z rodu muntžaků, který se přirozeně nachází na území Číny a Tchaj-wanu. Později byl také zavlečen na území Holandska, jižní Anglie, centrální Anglie a východního Walesu.

V dospělosti dorůstá délky 0,95 m o váze mezi 10 až 18 kg. Samci mají na hlavách malé parohy.

V Česku je muntžak malý ke spatření např. v ZOO Plzeň, Liberec, Ostrava či v Zooparku Zájezd.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění