AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Noháč kapský
  • Latinský název
  • Pedetes capensis surdaster

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:savci
Čeleď:noháčovití
Druh:noháč kapský

Facebook

Noháč kapský

Noháč kapský
(Pedetes capensis surdaster)

Popis zvířete

Noháč kapský žije ve vyprahlých, písčitých oblastech, většinou ve skupinkách o 5-10 jedincích. Vyhrabává si hluboké nory propojené tunely, kde se ukrývá. Noháč je aktivní v noci, výborně skáče a běhá. Živí se rostlinnou potravou (hlízy, semena) a občas také hmyzem.

V kterých českých ZOO je k vidění
Podobná zvířata: