AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Orel andský
  • Latinský název
  • Spizaetus isidori

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dravci
Čeleď:jestřábovití
Rod:orel
Druh:orel andský

Facebook

Orel andský

Orel andský
(Spizaetus isidori)

Popis zvířete

Orel andský (Spizaetus isidori, občas řazen do monotypického rodu Oroaetus) je středně velký dravec z čeledi jestřábovitých. Obývá horské lesy And v rozmezí od severní Argentiny přes Bolívii, Peru, Ekvádor a Kolumbii až po Venezuelu. Je stálý.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii