AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Orel bojovný
  • Latinský název
  • Polemaetus bellicosus

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dravci
Čeleď:jestřábovití
Druh:orel bojovný

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 76 do 96 cm
  • Rozpětí křídel:
  • do 260 cm
  • Hmotnost:
  • od 3 do 6 kg

Facebook

Orel bojovný

Orel bojovný
(Polemaetus bellicosus)

Popis zvířete

Orel bojovný (Polemaetus bellicosus) obývá savany a stepi. Je to monotypický druh. Do hnízda, které staví na stromech, skalách či dokonce na sloupech elektrického vedení snáší jediné vejce jednou za dva roky. Mláďata jsou schopná letu asi vě věku 100dnů.

Orel bojovný většinou loví menší savce do hmotnosti 5kg. Větší zvířata mu však take problem nedělají, je schopen ulovit mláďata koz či ovcí.