AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Orel chocholatý
  • Latinský název
  • Lophaetus occipitalis

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dravci
Čeleď:jestřábovití
Druh:orel chocholatý

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 53 do 58 cm
  • Hmotnost:
  • od 1 do 1,5 kg

Facebook

Orel chocholatý

Orel chocholatý
(Lophaetus occipitalis)

Popis zvířete

Orel Chocholatý (Lophaetus occipitalis) se vyskytuje v Africe, v oblasti jižně od Sahary. Obývá především vlhčí odlasti s lesy. Živí se převážně menšími hlodavci, občas take větším hmyzem, popřípadě plazi a ptáky.

Orel chocholatý hnízdí až dvakrát ročně. Do hnízd, které staví na stromech, snáší 1 - 2 vejce. Inkubační doba je 42 dnů.