AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Orel volavý
  • Latinský název
  • Aquila clanga

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dravci
Čeleď:jestřábovití
Rod:orel
Druh:orel volavý

Váhy a míry

  • Délka ocasu:
  • od 60 do 70 cm
  • Rozpětí křídel:
  • od 155 do 185 cm
  • Hmotnost:
  • od 1600 do 3200 g

Stav ohrožení

  • Ohrožen

Mapa výskytu

vyskyt

Facebook

Orel volavý

Orel volavý
(Aquila clanga)

Popis zvířete

Orel volavý (Aquila clanga) je středně velký orel z čeledi jestřábovitých.

Popis

Velmi se podobá orlu křiklavému, se kterým bývá často zaměňován, ale je větší a tmavší. Na orla má malou hlavu. Rozpětím jeho křídel je mezi 155 a 185 cm. Samice váží od 2150 do 3200 g a samec 1600 až 2000 g. Jeho délka je 60-70 cm.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii

V kterých českých ZOO je k vidění