AtlasZvířat.cz

Ve zkratce

  • Český název
  • Orel Wahlbergův
  • Latinský název
  • Aquila wahlbergi

Taxonomie

Říše:živočichové
Kmen:strunatci
Podkmen:obratlovci
Třída:ptáci
Podtřída:letci
Řád:dravci
Čeleď:jestřábovití
Rod:orel
Druh:orel wahlbergův

Váhy a míry

  • Délka:
  • od 55 do 60 cm
  • Rozpětí křídel:
  • od 130 do 160 cm
  • Hmotnost:
  • od 450 do 140 g

Facebook

Orel Wahlbergův

Orel Wahlbergův
(Aquila wahlbergi)

Popis zvířete

Orel Wahlbergův (Aquila wahlbergi) je středně velký dravec pojmenovaný po švědském přírodovědci Johanu Augustu Wahlbergovi. Dorůstá 55-60 cm, v rozpětí křídel měří 130-160 cm a váží 450-1400 g. Má proměnlivé zbarvení, jsou známí jak světlí, tak tmaví jedinci, kteří jsou běžnější a jejichž opeření je převážně tmavě hnědé. Žije v lesích na rozsáhlém území subsaharské Afriky a náleží přitom k nejhojnějším africkým orlům. Je částečně tažný. Loví plazy, malé savce a ptáky. Relativně malé hnízdo z větví staví vysoko na stromech a následně do něj klade obvykle jediné vejce, na kterém sedí 24-45 dnů.



Tento popis byl převzat z Wikipedie.
Originální popis na Wikipedii